Monday, 11 July 2011

RESEPI 19~ Apa tujuan aku hidup?

Assalamualaikum reader(s). Aku sedih sekarang ni.

Semenjak aku masuk Univesiti Islam Antarabangsa ni, aku selalu terfikir apa tujuan aku masuk sini. Aku ambik course English, tapi aku tak teror pon benda ni. Setiap sem ada ja yang buat aku slack, buat aku tumbang. Aku selalu cakap kat mak aku yang rasanya aku tak sesuai langsung dgn kos ni. Bakat aku takda langsung dalam bidang ni. Nak suruh aku bagi speech kat depan kelas pon aku dah ketaq lutut, dah tak dapat tido satu malam. Kalau buat essay lagi la, grammarnya jangan cerita la. Bertaburan di atas lantai. HANCUR. Sampai lecturer drama aku cakap BE AWARE WITH YOUR GRAMMAR. Nasib baik dia bagi buat satu essay lain dan nasib baik bukan aku sorang ja yang teruk.Tapi dalam kelas grammar aku macam ok ja. Rasa seronok dalam kelas grammar.

Itu baru cerita core course, belum cerita pasal requirement course macam BMW dengan CCT. Lecturer BMW baik and nice la sebenarnya. Cuma expectation dia kat kitorang tinggi sangat. Mungkin dia nak ajar kitorang buat research dari sekarang so sampai main camp nanti takda la tergagor gagor nak buat research. Berapa kali keluar masuk bilik dia buat consultation sebab dia tak approve tajuk. Alhamdulillah,last last dia approve juga. Lecturer CCT lagi la baik. Muda dan berkarisma. ;). Aku cuma tak tahan dengan dua subjek ni masa time assignment. Mencabar sungguh. Baru buat introduction tajuk aku tetiba rasa macam LOST! Aku jadi macam HILANG. HILANG sampai aku tak tahu apa nak buat dgn diri aku ni. =_="

Kesimpulannya, sem ni adalah sem yang sangat mencabar mental dan fizikal. Aku terfikir juga, mungkin dugaan ni semua membuatkan aku lebih dekat kepada ALLAH. Kan ramai orang kata bila kita dalam kesusahan, semakin dekat kita dengan Allah. Yang penting sekarang ni ialah usaha dan doa mak and ayah aku. Restu dorang sangat penting dalam segala benda yang aku lakukan. USAHA TANGGA KEJAYAAN. 

STOP DOWN AND MOVE ON!

p/s: kalau aku diam tu maknanya aku tak bersedia untuk berkata kata. Aku pon manusia biasa yang ada masalah. :)

2 comments: